Om os

Kennel-mutter

Interessen for hunde startede  allerede i barndommen, da mine forældre fik en lille Engelsk Springer Spaniel ved navn Snuser.  Det blev min første træningshund.


I 1986 fik jeg min egen hund en stor dejlig bamse, Black Bear's Sergeant Pepper. Han blev starten på mit liv i hundeverden. Først med lydighed og siden med udstilling. Jeg var så heldig at få de bedste læremestre inden for hundesport, Annette og John Larsen, som også havde hunde fra Kennel Black Bear. De lærte mig hel masse om det at gå på udstilling, at kigge på hundens kvaliteter både temperamentet og anatomien.


Sgt Pepper og jeg startede allerede med at gå til træning i Newfoundlænder klubbens region Fyn, da han var 10 uger gammel. Vi vandt hvalpeklassen og blev dagens bedste hund til prøven. Egentlig var det meningen at vi bare skulle være med på hvalpeholdet og så stoppe der. Men fordi både Annette og trænerne synes vi så gode, så startede vi i klasse 1 (DKK-lydighedsprogram) og sørme om ikke også vi vandt igen og blev dagens bedste hund til prøven. Ja så var skæben forseglet og vi blev et fast par på træningsbanen og bestod både klasse 1 og klasse 2 til  DKK's lydighedsprøver.


Sgt Pepper blev årsagen til, at jeg tog træneruddannelsen i Newfoundlænder klubben allerede tilbage i 1987 og et par år senere overtog jeg sammen med min trænerkollega, Marianne Rendbæk, Region Fyns træningsplads, som vi drev sammen i næsten 10 år. Det var en spændende tid og vi lærte mange gode mennesker at kende. Nogle af dem møder jeg stadig, når jeg kommer på DKK udstillingerne og det er altid hyggeligt at snakke om de gode gamle dage.


I 1997 valgte jeg at tage den 2 årige HundeEjerInstruktøruddannelsen hos Roger Abrantes. En uddannelse som består af både teori og praktik. Den teoretiske del foregik hos Rogder Abrantes, den praktiske del foregik hos min mentor Susanne Laursen, hundeadfærdskonsulent og kennelmutter i Kennel Merufe's.


I 1999 fik jeg min næste newf Merufe's Omega Man. Jeg var så heldig at få lov til at være med til hans fødsel og fulgte ham hver uge hos Susanne. Han og jeg bestod prøven hos Roger Abrantes med bravour. Vi gik mange og lange ture i Skibhuskvarteret med min datter i klapvogn. Han var altid med, når vi skulle nogen steder. Min datter og jeg havde stor glæde af Omega Man og vi delte mange gode timer sammen både hjemme, på træningspladsen og på udstillinger.


I en årrække var jeg uden hund, men da min  mand og jeg købte hus i Jullerup i 2005, og han fik natarbejde, faldt snakken igen på at få en hund i huset. Valget faldt på  schæferhund, som vi begge er stor fan af.


I 2006 var vi så heldige at få kontakt med Kennel Djalsam, som har givet os vores dejlige hunde Djalsam's  Tasso, Djalsam's Wacthful Yankee og Djalsam's Dhalia. Tasso måtte vi desværre sende til de evige hundemarker i en tidlig alder. Men heldigvis fik vi mulighed for at få hans niece Dhalia, som er efter hans  kuldsøster Thalia.


Med Tasso nåede jeg at bestå Færdselsprøve (FP), Udholdenhedsprøve (UHP) og BEG A i schæferklubben. Men også Yankee og jeg var et fast makkerpar på træningspladsen i flere år, hvor vi opnåede prøverne FP. UHP, BEG A, BEG AB, SL1 og et Kredsmesterskab i SL1


I et par år havde jeg gået og fiflet med tanken om at når nu Yankee og Dhalia blev gamle, så ville jeg gerne have en mindre hund, en hund jeg kunne gå på udstilling med i DKK og som jeg kunne opfylde min drøm om at have en mindre kennel og opdrætte hunde.


Valgt faldt på den lille hvide hund - Coton de tulear, valgt ud fra størrelse, temperament, loveness og evnerne til at kunne bruges både i udstillingsringen og på en træningsbane.


Så i 2016 faldt valgt på Coton CPH's House of Cards, som jeg hentede hjem fra Italien som 16 ugers hvalp og i 2017 kom Kaisa fra Kennel Sikolimas, Tåsinge og i 2018 kom Vinur Coton Magic Tazia of Tosca fra Kennel Vinur og datter af Coton CPH's House of Cards.


Det valg har jeg ikke fortrudt, Coton'en er en super dejlig race og nem at leve sammen med i hverdagen, hvor den lynhurtigt tilpasser livet i familien og tilfører så meget glæde og livskvalitet til huset.

Uddannelser inden for hundesporten jeg har taget:


Lydighedsinstruktør i Newfoundlandklubben

HundeEjerInstruktør ved Roger Abrantes.


DKK's Opdrætteruddannelse

DKK's Hundeholderuddannelse

DKK's Ringpersonaleuddannelse

DKK's Grundkursus

Schæferhundeklubbens Grundkursus


Dertil kommer mere end 25 års erfaring med undervisning i lydighed, træning og udstilling af hunde.


Black Bear's Sergeant Pepper
Black Bear's Sergeant Pepper
Merufe's Omega Man
Black Bear's The Colorful Way
Djalsam's Tasso
Djalsam's Tasso
Djalsam's Tasso og Yankee (hvalp)
Djalsam's Watchfull Yankee
Djalsam's Watchfull Yankee
Djalsam's Watchfull Yankee
Djalsam's Watchfull Yankee
Djalsam's Dhalia
Djalsam's Dhalia
DKK - Bornholm - BIG 3 med Falkereden's Knirke
DKK Bornholm - BIR med Falkereden's Knirke

Billeder af Ellingegård, hvor vi bor, mine hunde gennem tiden og mig som handler på udstillinger