Racetypiskhed


Racetypiskhed


Racetypiskhed

Alle vores avlshunde har været stillet for en dommer på en udstilling og det er vores mål, at alle skal have opnået titlen Dansk Champion i Dansk Kennel Klub.  Formålet med at stille på en udstilling er, at hunden bedømmes af en uvildig dommer, der ser på hunden ud fra racens standard og udfra det bedømmer dommeren hundens kvalitet. (læs om race standarden her)


Den højeste præmiering en hund kan få i sin klasse er Excellent - beskrivelse:

"(Fortrinlig) tildeles en hund, som kommer meget tæt på den ideelle standard for racen, som fremvises i fortrinlig kondition, har et harmonisk, velafbalanceret temperament og er af høj klasse. Hundens fremragende racemæssige egenskaber tillader, at ubetydelige fejl kan ignoreres. Hunden skal have tydeligt kønspræg" .


Deræst kan den tildeles et CK - beskrivelse:

(Championkvalitet) CK gives til en helt igennem typisk og ialt væsentligt rigtigt bygget hund, hvis fortrin er så væsentlige, og hvis fejl er så uvæsentlige, at dommeren vurderer den som værende championkvalitet. Det er en forudsætning, at hunden har fået Excellent.


Vi sikrer altså, at vores hunde er egenede til avl via sundhedstjek og udstilling, vi gør det, fordi vi gerne vil avle sunde og racetypiske coton de tulear hvalpe, der kan bringe glæde for deres nye ejere i mange år. En Coton kan blive helt op til 14 år.